Te veel technologie, kan dat?

01/07/2021

Alles waar te voor staat is niet goed. Dat geldt ook voor technologie. Als je in alle lagen van je IT-infrastructuur logica inbouwt, raak je het overzicht kwijt. Gebruik de dingen waar ze voor bedoeld zijn, en je houdt grip.

Onnodig complex

Wat we vaak zien bij – vooral grote – bedrijven, is dat ze hun ontwikkelcapaciteit opsplitsen over alle lagen van de IT-infrastructuur. Over de hele technologiestack, van onder tot boven, op alle plekken wordt logica ingebouwd. Dat maakt het erg onoverzichtelijk en brengt enorm veel onderhoud met zich mee, door verschillende mensen, op verschillende niveaus. Daarmee maak je de dingen onnodig complex.

Scheid de lagen binnen je IT-infrastructuur

Om overzicht te houden, is het slimmer om een scheiding te maken tussen de verschillende lagen binnen je IT-infrastructuur. In je database sla je data op, de transport laag erboven hou je ook zo simpel mogelijk, en alleen in de proceslaag breng je logica aan. Daarmee minimaliseer je het aantal plekken dat onderhoud vereist.

Hou overzicht

Zeker in de verzekeringsindustrie is dit belangrijk. In deze branche heb je immers te maken met Solvency II: Pillar 3. Belangrijk onderdeel daarvan zijn de vereisten ten aanzien van transparantie en rapportages aan de toezichthouder. Heb je inzichtelijk hoe de cijfers die je gebruikt voor je managementrapportage tot stand zijn gekomen? Als logica overal zit, door alle lagen van je IT-infrastructuur heen, weet dan nog maar eens wat waar gebeurt en hoe uiteindelijke informatie tot stand is gekomen. Door de dingen te gebruiken waar ze voor zijn bedoeld – opslag of logica – hou je het overzicht.

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig waar voor jouw organisatie kansen liggen om inzicht te houden in je IT_infrastructuur, logica en data? Wil je eens vrijblijvend kennismaken of wil je meer weten over onze oplossingen voor claimafhandeling, due diligence, facility management of process mining? Check onze website. Neem dan gerust contact met ons op.