Innoveren? Zo voorkom je dat legacy-applicaties je belemmeren

29/11/2021

De wereld verandert razendsnel. Wat vandaag nieuw is, is morgen alweer verouderd. Dat zorgt ervoor dat elke organisatie te maken heeft met legacy-systemen, of je nu wilt of niet. Hoe voorkom je dat die applicaties je groei in de weg gaan zitten?

Verandering is een continu proces

Verandering is niet een eenmalig iets, het is een continu proces en dat proces moeten we vooral niet tot stilstand willen brengen. Consequentie is wel dat daardoor elke organisatie te maken heeft met legacy-systemen. Ooit bedacht je dat er een nieuw systeem moest komen en daarvoor heb je een heel selectieproces doorlopen. Zodra het nieuwe systeem is geïmplementeerd, zijn echter de inzichten alweer veranderd en zou je bij voorkeur dingen net anders willen regelen dan dat dat in het net nieuw aangeschafte systeem het geval is. Om aanpassingen te maken in grote legacy-systemen, dat is een moeizaam en langdurig proces. Dat moet je inplannen, op de projectenkalender inpassen, uitvoeren, testen en implementeren. Tegen de tijd dat je klaar bent, moet je de volgende aanpassing alweer gaan inplannen.

Grote delen van legacy-systemen voldoen prima

Natuurlijk is het ondoenlijk om elke keer als een systeem even niet meer voldoet, meteen op zoek te gaan naar een nieuw systeem. Bovendien zijn er vaak plenty functionaliteiten in zo’n legacy-systeem die nog prima voldoen. Wat je nodig hebt om toch met veranderingen om te kunnen gaan is een flexibele architectuur. Er moet een laag in die architectuur aanwezig zijn die je toestaat om snel uit te proberen of een aanpassing die je hebt bedacht werkelijk het beoogde resultaat oplevert. Werkt het, moet je het ook snel kunnen implementeren. Zo hou je het overgrote deel van de achterliggende administratie intact, maar kun je op kleine onderdelen eenvoudig aanpassingen doorvoeren.

Flexibele laag

Het lowcodeplatform van Appian biedt die flexibele laag. Het biedt zowel BPM- en casemanagementfunctionaliteit als flexibiliteit, die als aparte laag over de bestaande legacy-systemen gelegd kan worden. Zo kun je snel aanpassingen in je businessprocessen maken, zonder dat je meteen op zoek moet naar een nieuw systeem. Met Appian Records kunnen data uit verschillende systemen ontsloten en gebruikt worden binnen processen zonder dat daar een ingewikkelde migratie bij komt kijken. Zo biedt Appian de snelheid en flexibiliteit om om te gaan met legacy-systemen in een continu veranderende wereld.

Meer weten?

Het Appian-platform combineert de snelheid en kracht van BPM/Case Management, kunstmatige intelligentie, machine learning en RPA met low-code-ontwikkeling. Zo haal je niet alleen je bedrijfsdoelen, maar optimaliseer je ook de klantervaring en onderscheid je je van de concurrent. Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee.