Fintechs maken een groeispurt. Zo blijf je bij

21/02/2022

Bedrijven binnen de fintech-sector groeien de pan uit. In 2020 werd er maar liefst 105 miljard dollar in geïnvesteerd, wereldwijd. Hoe zorg je ervoor dat je niet achterblijft?

Slapeloze nachten

We schreven al eerder een blog over de fintech-sector. Als verantwoordelijke binnen een gevestigde bank of bij een verzekeraar kan deze sector voor aardig wat slapeloze nachten zorgen. De ontwikkelingen zijn niet bij te houden, en de vraag is of er binnen jouw organisatie wel voldoende kennis is over fintech-toepassingen. Maken jouw riskmanagers wel de juiste inschattingen en ben je nog wel compliant. Onder meer dit risico wordt uitgelicht in het KPMG-rapport ‘Regulation 2030, What lies ahead?

Versnelling digitale transformatie

De vraag naar digitaal betalen, contactloos betalen en e-commerce platformen stijgt – met dank aan onder andere het coronavirus – en dat maakt dat de groei van de fintech-sector alleen maar verder zal toenemen. Paul Koetsier van KPMG Fintech Advisory zegt in dit artikel dat COVID-19 steeds meer ondernemingen dwingt om te investeren in nieuwe technologieën en in het versnellen van hun digitale transformatie.

Beheer risico’s en blijf veerkrachtig

Het snelle tempo van veranderingen in de financiële dienstverlening vereist ook voor de gevestigde bedrijven ongekende flexibiliteit om het operationele risico te verminderen en een vlekkeloze klantervaring te leveren. Nog meer reden voor slapeloze nachten of valt dat wel mee? Wij denken dat het wel meevalt. Ook als verzekeraar in de gevestigde orde kun je profiteren van automatisering om sterkere klantrelaties te creëren. Uit onderzoek door IDG blijkt dat de volgende factoren daarbij heel belangrijk zijn:

1. Kies voor een technologie die een 360 graden-beeld van de klant geeft.

2. Ontwikkel flexibele apps en processen die kunnen meebewegen met ontwikkelingen binnen de business.

3. Versnel de ontwikkeling van nieuwe toepassingen en verbeteringen.

4. Elimineer datasilo’s

Laat je inspireren

Met het low-code-platform van Appian kunnen ook jouw medewerkers, dankzij de inzet van robotic process automation (RPA) en kunstmatige intelligentie (AI), voor uitzonderlijke klantervaringen en langdurige merkloyaliteit zorgen. Laat je dus vooral niet afschrikken door de ontwikkelingen binnen de fintechs, maar doe er je voordeel mee. Laat je inspireren door hoe zij versnellen en gebruik die inspiratie om je bestaande solide basis nog aantrekkelijker te maken. Blijf vooral die degelijke aanbieder van die betrouwbare verzekering, en voeg gewoon die sexy en snelle fintech-touch toe.

Meer weten?

Benieuwd hoe het Appian-platform jouw organisatie kan helpen te versnellen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee.