Workforce-automation? Dit levert het je op

14/04/2022

Een organisatie zonder medewerkers kun je amper een organisatie noemen. Vandaag de dag kunnen die medewerkers nog efficiënter ingezet worden door ze te ondersteunen met een digitale workforce. In deze blog vertelt Jaap Rigter, partner bij Appeffect, hoe je workforce-automation doelgericht kunt inzetten in je bedrijfsvoering?

Workforce = arbeidskrachten

Traditioneel verstaan we onder het begrip ‘workforce’ niets meer dan arbeidskrachten, werknemers of personeelsbestand. Alle medewerkers die je als organisatie in dienst hebt dus. Met de technologische mogelijkheden van vandaag de dag is ‘workforce’ een ruimer begrip geworden. Er zijn namelijk allerlei manieren waarop we met digitalisering de workforce kunnen ondersteunen.

Intelligent automation

Dankzij de mogelijkheden die intelligent automation – ook wel: hyperautomation – biedt, verandert de manier waarop processen en bedrijfsmatige handelingen worden gedaan drastisch. Dat begon al 30 jaar geleden. Sindsdien werd business-process-management (BPM) steeds vaker ingezet om onze gestructureerde bedrijfsprocessen te automatiseren. Later werd dat uitgebreid met case-management: een manier om ook ongestructureerde bedrijfsprocessen te digitaliseren. Inmiddels horen ook geautomatiseerde business-rules tot de mogelijkheden. Om maar een voorbeeld te noemen: als het schadebedrag hoger is dan bedrag x, dan moet er een schade-expert worden ingeschakeld, blijft de schade onder dat bedrag dan kan de claim geautomatiseerd worden afgehandeld. De afgelopen jaren zijn de mogelijkheden van Robotic Process Automation (RPA) en Artificial Intelligence (AI) toegevoegd aan de mogelijkheden van workforce-automation.

De kosten van workforce-automation

BPM, case-management, workflows, business-rules, RPA en AI: allemaal vormen van workforce-automation waarmee je je medewerkers ontlast, bedrijfsdoelen makkelijker haalt, kosten verlaagt en de klantervaring optimaliseert. Uiteraard zijn daar kosten aan verbonden, je moet immers investeren in één of meerdere IT-platformen. Bovendien moet je goed overwegen hoe je de verschillende technologieën gaat combineren. Maar weet je die combinaties eenmaal slim in te zetten, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kun je bijvoorbeeld AI inzetten bij de kwalificatie van documenten, bij het doen van aanbevelingen of bij sentimentanalyses van je socialmediakanalen, je chatbotkanalen of andere communicatiekanalen. Door RPA slim in te zetten kun je doodsaaie taken waar niemand blij van wordt, simpelweg wegautomatiseren. Zo verdien je je investering in no time weer terug. Natuurlijk zijn je kosten sowieso lager als je al deze mogelijkheden vanuit één platform inzet. Appian combineert case-management, workflows, business-rules, RPA en AI in één platform waardoor je het meeste haalt uit de technologische mogelijkheden en je bedrijfsprocessen op de meest optimale manier ondersteunt. Hierdoor krijgen je medewerkers weer tijd voor écht belangrijke zaken: de klant te woord staan wanneer dat nodig is.

Geïnspireerd?

Meer weten over het inzetten van technologie bij het ondersteunen van je workforce? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee.