Processen die met elkaar praten? Dit brengt het je

01/11/2021

Op verschillende momenten in de klantreis heb je als bedrijf contact met je klanten. Het is belangrijk dat je op elk moment gedurende die klantreis inzicht hebt in welke processen er gaande zijn. Alleen op die manier kun je per situatie beslissen welke actie je kunt ondernemen om van de klant een tevreden klant te maken.

Voorbeeld 1: Verhuizing

Stel: je weet dat klant x gaat verhuizen en over drie dagen zijn of haar intrek neemt in het nieuwe huis. Als je dan op dit moment een brief moet versturen klant x, stuur je die dan naar het oude adres of naar het nieuwe adres? Of wacht je drie dagen en stuur je de brief dan pas naar het nieuwe adres, zodat je zeker weet dat de juiste persoon de brief in ontvangst neemt?

Voorbeeld 2: Geblokkeerde pinpas

Een ander voorbeeld: klant y heeft drie keer de verkeerde pincode gebruikt, waardoor zijn of haar pas is geblokkeerd. Als de klant belt, kun je direct aanbieden de blokkade op te heffen nadat je hebt gecheckt of de klant daadwerkelijk de juiste persoon is. Je hoeft niet meer te vragen waarom de klant belt, dat weet je immers al.

De juiste actie

Dit zijn slechts twee voorbeelden, maar zo zijn er talloze te verzinnen. De essentie is dat het belangrijk is om altijd alles te weten van een object – of het nu een klant is, een patiënt of een product – voor je beslist om een bepaalde actie al dan niet te nemen. Die informatie moet natuurlijk wel up-to-date zijn. Alleen zo kunnen degenen die een actie moeten ondernemen, de juiste actie ondernemen. Die status moet bovendien dynamisch zijn. Er kunnen meerdere cases tegelijk lopen op hetzelfde moment. Als er in de ene case iets veranderd, heeft dat mogelijk effect op de andere case.

Meer weten?

Het Appian-platform combineert de snelheid en kracht van BPM/Case Management, kunstmatige intelligentie, machine learning en RPA met low-code-ontwikkeling. Zo haal je niet alleen je bedrijfsdoelen, maar optimaliseer je ook de klantervaring en onderscheid je je van de concurrent. Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee.