Low-code kennen we, maar wat is low-code-data?

12/09/2022

Low-code is hot. Maar als het over low-code gaat, praten we altijd over low-code-platformen en low-code-applicaties, maar er bestaat ook nog zoiets als low-code-data. In deze blog vertelt Jaap Rigter, partner bij Appeffect, over de voordelen van low-code-data.

Van data naar zinnige informatie

Veel organisaties komen om in de data die ze in systemen en databases hebben opgeslagen. Om van die data zinnige informatie te maken, dat is nog best complex. Daar moeten ingewikkelde koppelingen, nieuwe databasesystemen en datalakes voor gecreëerd worden en daar zit vaak de bottleneck. Zie al die data maar op het juist moment op de juiste plek beschikbaar te krijgen.

Gebruikerservaring verbeteren

Dat is waar low-code-data om de hoek komt kijken, een belangrijke feature van het Appian-platform. Met de low-code-data-functionaliteit van Appian combineer je heel eenvoudig data, niet alleen uit je eigen systemen, maar ook uit externe systemen. Zo maak je informatie beschikbaar in al je applicaties en processen zonder ingewikkelde datamigraties en complexe codering. Dankzij deze feature kun je data uit meerdere bronnen combineren, modelleren, transformeren en verbinden. Zo kun je de gebruikerservaring verbeteren met realtime analyses, rapporten en interfaces.

Eigen dataserver

Het Appian-platform is niet alleen een low-code-omgeving om applicaties mee te ontwikkelen en processen te ondersteunen, maar het is tegelijkertijd een dataplatform. De Appian Data Server (ADS) is een gepatenteerde native data- en analyse-engine die de snelheidsvoordelen van een in-memory database biedt tegen aanzienlijk lagere kosten en minder middelen.

Meer weten?

Het Appian-platform combineert de snelheid en kracht van BPM/Case Management, kunstmatige intelligentie, machine learning en RPA met low-code-ontwikkeling en low-code-data. Zo haal je niet alleen je bedrijfsdoelen, maar optimaliseer je ook de gebruikerservaring en onderscheid je je van de concurrent. Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee.