IT-budget een blok aan je been? Think twice

18/10/2021

Vandaag de dag is elk bedrijf eigenlijk een IT-bedrijf, zonder technologie ben je nergens meer. Hoe ga je als eindverantwoordelijke voor IT om met je IT-budget. Is het een kans of een blok aan je been?

Elk bedrijf een IT-bedrijf

Bij meer en meer bedrijven is IT een groot onderdeel van het hele productieproces. Banken en verzekeraars zijn vandaag de dag feitelijk IT-bedrijven die ‘iets’ met geld doen. Bol.com en Coolblue zijn IT-bedrijven die ‘iets’ met pakketjes doen. En Uber, Tesla en Airbnb zijn bedrijven die een hele branch opschudden met hun innovatieve inzet van technologie.

Innovatie onderdeel van organisatiecultuur

Ook traditionele bedrijven zijn meer en meer afhankelijk van IT als het gaat om het realiseren van omzet én winst. Innovatie zou ook geen aparte afdeling moeten zijn, maar onderdeel van de organisatiecultuur. Hoe je belanghebbenden meeneemt in je IT-investeringen, beschreven we al in deze blog. Zorg ook dat je je stakeholders ervan overtuigt dat IT een productiemiddel is en geen kostenpost. Digitalisering is dan geen IT-feestje, maar een strategisch wapen waar het hele bedrijf van doordrongen moet zijn.

Het begint met goed kijken

Door te zorgen dat iedereen goed kijkt naar alle bedrijfsprocessen, kun je zorgen dat je bedrijf niet op achterstand komt. Welke processen kunnen gestroomlijnder, welke stappen kunnen er tussenuit, kan het anders, slimmer, efficiënter? Dat kost tijd, maar als je niet wil dat je concurrenten je aan alle kanten voorbijschieten, moet je nu gaan versnellen. Organisaties die met behulp van kunstmatige intelligentie hun bedrijfsprocessen automatiseren en standaardiseren, komen als beste uit de bus. Dat is geen blok aan je been, dat is een prachtige kans.

Meer weten?

Kun je wel wat hulp gebruiken om je stakeholders te overtuigen dat digitalisering core-onderdeel van je bedrijfsvoering is en geen kostenplaats? Een goede partner nodig die met je meekijkt welke bedrijfsprocessen afgestoft kunnen worden? Benieuwd hoe het Appian-platform jou kan helpen te versnellen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee.