Hoe kan IT ook in 2022 bijdragen aan het succes van je workforce?

03/01/2022

We hopen natuurlijk dat 2022 voor iedereen een succesvol jaar wordt. Door IT juist in te zetten, kun je in ieder geval bijdragen aan het succes van je workforce.

Workforce, wat is het?

Voor we inzoomen op hoe IT kan bijdragen aan het succes van je workforce, doen we eerst even een stapje terug. Wat verstaan we eigenlijk onder workforce? Als je het letterlijk vertaalt, betekent workforce niets anders dan ‘arbeidskrachten’. Tot een aantal jaar geleden bedoelden we daar met name medewerkers van de administratie-afdeling mee. Sinds de opkomst van IT zijn we langzaamaan een andere betekenis gaan geven aan workforce en doelen we meer op de combinatie van je medewerkers van vlees en bloed en de digitale workforce.

Ondersteunen van businessprocessen

Vandaag de dag zetten we IT niet alleen in voor het vastleggen van gegevens, maar ook voor het ondersteunen van businessprocessen. Dat begon allemaal met business process management. Toen zich dat ontwikkelde richting case management, kwam er meer flexibiliteit in het afhandelen van processen. Door het kunnen toepassen van business-rules en decision-tables is ons het leven al een stuk makkelijker gemaakt. Met de komst van robotgestuurde procesautomatisering – kortweg RPA, gericht op taakafhandeling –, kunstmatige intelligentie – wat ons werk kan ondersteunen door analyses uit te voeren en aanbevelingen te doen voor de volgende te zetten stap –, maar ook steeds menselijker lijkende chatbots en zelfs process-mining, waarmee je op een analytische manier knelpunten binnen een proces inzichtelijk kunt maken.

Naar de optimale mix

Dit zijn een aantal voorbeelden van hoe technologie je workforce kan ondersteunen. Natuurlijk is het belangrijk dat je goed en verstandig nadenkt hoe je deze twee werelden optimaal samenbrengt. Wat ook belangrijk is, is dat niet elke toepassing op een eigen platform draait. Dat zorgt alleen maar voor een ingewikkelde integratieproblematiek. Overweeg je met je digitale medewerkers aan de slag te gaan, dan is Appian het uitgelezen platform dat alle genoemde functionaliteiten – en meer – in zich heeft.

Geïnspireerd?

Meer weten over het inzetten van technologie bij het ondersteunen van je workforce? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee.