Hoe ga je om met continu veranderend consumentengedrag?

23/08/2021

COVID-19 heeft de digitale transformatie versneld met zeven jaar. Dat brengt nogal wat druk met zich mee. De concurrentie bedenkt steeds weer nieuwe businessmodellen en klanten verwachten steeds weer een unieke klantervaring. Hoe ga je om met die druk?

Explosie

COVID-19 heeft de digitale transformatie versneld met zeven jaar, zo blijkt uit onderzoek door organisatieadviesbureau McKinsey. En dat geld niet alleen voor de grote corporates in één specifieke branche, maar voor bedrijven in vrijwel alle branches, van verschillende grootte en met een verscheidenheid aan businessmodellen. Allemaal geven ze aan: de digitalisering is geëxplodeerd. Dat kan een enorme druk met zich meebrengen. Als de concurrentie nieuwe businessmodellen bedenkt, moet je daar dan zelf ook iets mee? En zo ja, wat dan? Wil je in die wereld van digitalisering steeds weer een unieke klantervaring creëren, dan vraagt dat om een flink portie creativiteit.

Laat je niet gek maken

Om nieuwe diensten te kunnen ontwikkelen en een steeds betere klantbeleving te creëren, in die continu veranderende wereld, moet je niet alleen creatief zijn, je moet ook vooral het hoofd koel zien te houden. Sta eens stil bij de volgende vragen:

1. Wie ben ik?

Wie ben je als organisatie? Waar sta je voor en waarom ben je in deze wereld?

2. Zet de klant centraal.

Hoe wil jij waarde toevoegen voor je klanten? Er kan wel van alles gebeuren om je heen, als het niet bij jou past, negeer het dan gewoon. Sluit het wel aan bij wie jij bent, dan moet je er natuurlijk wel over nadenken. Maar ga altijd uit van de klant.

3. Betrek je medewerkers.

Neem je medewerkers mee bij alles wat je doet, maar ook bij wat je niet doet. Laat ze weten wat je beweegredenen zijn.

4. Omarm de digitalisering.

Eén ding is zeker, dit verdwijnt niet meer. Je kunt er niet voor weglopen, hoe graag je dat ook zou willen. Je kunt het dus maar beter omarmen.

5. Het is nooit af.

Wat je vandaag bedenkt, is waarschijnlijk morgen alweer verouderd. De digitalisering is nooit klaar, en jij dus ook niet. Accepteer dat.

Hoe dan?

Om die nieuwe technologie in te passen in je bestaande bedrijfsprocessen, heb je de nodige flexibiliteit nodig. Het Appian-platform biedt je die flexibiliteit. Het combineert de snelheid en kracht van BPM/Case Management, kunstmatige intelligentie, machine learning en RPA met low-code-ontwikkeling. Zo haal je niet alleen je bedrijfsdoelen, maar optimaliseer je ook de klantervaring en onderscheid je je van de concurrent. Meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee.