Beveiligen van je coreprocessen? Doe het niet alleen

13/12/2021

Jouw bedrijf staat of valt met je coreprocessen. Die moeten altijd doordraaien, anders gaat het mis. Je wilt ze met man en macht beschermen, dat is logisch. Maar doe je dat zelf of vertrouw je op de grote beveiligers?

EBI in Vught

Spam, phishing en ransomware, het neemt vandaag de dag zulke vormen aan dat je als middelgroot bedrijf er bijna niet meer adequaat op kunt reageren. Neem e-mail. Vroeger regelde iedereen dat zelf, met een eigen server, nu heeft vrijwel elk bedrijf de e-mail ondergebracht bij Google of Microsoft. Hoe deze bedrijven inzetten op security, dat krijg je zelf nooit voor elkaar. Zo werd eind november zelfs interieurgigant Ikea getroffen door een cyberaanval, nadat eerder die maand VDL en Mediamarkt al aan de beurt waren. Het idee dat de cloud niet veilig zou zijn, is dan ook allang achterhaald. De grote cloudproviders zoals AWS, Microsoft en Google hebben hun cloudbeveiliging zo goed op orde, daar kan de EBI in Vught nog iets van leren.

Voorkom dat coreprocessen slachtoffer worden

Ook een platform als Appian neemt cloudbeveiliging meer dan serieus. Naast een hele rits aan branchecertificeringen, biedt de Appian cloudarchitectuur alle belangrijke betrouwbaarheidsfuncties, waaronder gegevensredundantie, hoge beschikbaarheid en noodherstel. Compliance is ingebakken en bovendien heeft de Appian cloud de mogelijkheid om een ​​veilig virtueel particulier netwerk te creëren met alle voorzieningen voor gegevensversleuteling. Zo voorkom je dat je coreprocessen slachtoffer worden van hackers of andere cybercriminelen.

De hele dag op de uitkijk

Natuurlijk kun je zelf de verantwoordelijkheid op je nemen om je coreprocessen te beschermen, dat is waarschijnlijk ook waartoe je geneigd bent. Toch kun je als ‘normaal’ bedrijf, dat IT en security niet als corebusiness heeft, nooit op alles beducht zijn waar cloudproviders wel op beducht zijn. De manieren van aanvallen zijn ook zó geraffineerd, als je je daar niet dagelijks mee bezighoudt, kun je dat niet allemaal doorzien. Bovendien zijn de maatregelen die je moet nemen best kostbaar. Daarom is het slimmer om te vertrouwen op een cloudomgeving die voldoet aan de zwaarste securitystandaarden en waar teams de hele dag op de uitkijk staan naar virtuele boosdoeners met weer nieuwe, slimme trucjes. Vergelijk het met het hebben van een kantoor op een bedrijventerrein. Daarbij vertrouw je ook op het beveiligingsbedrijf en zet je ook niet een slaperige agent voor je eigen ingang.

Meer weten?

Appian Cloud is het enige platform dat beveiliging levert op enterprise-niveau, omdat Appian gelooft dat gemoedsrust niet onderhandelbaar is. Niet gek dat diverse Nederlandse financiële instellingen met goedkeuring van de DNB Appian gebruiken in de Appian Cloud. Ben je nieuwsgierig waar voor jouw organisatie kansen liggen als het gaat om security? Wil je eens vrijblijvend kennismaken of wil je meer weten over onze oplossingen? Wij kennen alle ins en outs van Appian, en maken je graag wegwijs. Neem gerust contact met ons op.